Борислав Цеков: Министъра на транспорта прави далавери, никой не го разследва!

Борислав Цеков: Министъра на транспорта прави далавери, никой не го разследва!
Собственикът на „Еконт“ и министър на транспорта Николай Събев

Николай Събев, създател на една от най-големите логистични фирми у нас „Еконт“ и министър на транспорта трябва да бъде разследван за злоупотреби, корупция и конфликт на интереси. (Събев бе водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Русе, бел. авт.).

Това мнение изрази Борислав Цеков, доктор по Конституционно право и създател на Института за модерна политика.

„Откакто собственикът на „Еконт“ си „купи“ министерско кресло, се случват няколко неща. Най-големият конкурент на частната поща „Еконт“ – държавните „Български пощи“, започнаха да излизат в необичайно дълги ваканции по празниците. Така беше по Коледа и Нова година например. В същото време „Еконт“ работи точно тогава с удължено работно време. Освен това вече си удължи и съботното работно време, което от години беше до 13.00 ч., а сега вече е до 15.00 ч. Защо ли? Вероятно защото сега пък „Български пощи“ безпрецедентно станаха обект на хакерска атака, която блокира дейността на държавните куриери повече от седмица.

Във всяка цивилизована държава тези факти и обстоятелства щяха да са достатъчен повод за разследване на дейността на министър „Еконт“ за корупция и конфликт на интереси. Не и в България, разбира се. Промяната продължава“, допълни Цеков.

*Борислав Цеков е български юрист – доктор по конституционно право в Института за държавата и правото при Българската академия на науките (БАН), университетски преподавател и политик, председател на Института за модерна политика