Борисов иска оставка на плодвидските си остриета

Борисов иска оставка на плодвидските си остриета

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместникът му с ресор строителство Пламен Райчев да си подадат оставките заради скандалите около строежа на стадион „Христо Ботев“ – това поиска при днешното си посещение в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че казва това с болка, но Здравко Димитров го е предизвикал с отговора си на последната им среща миналата неделя. Зико заявил, че излиза в оппуск, за да си обърне внимание.

„Аз, брат ми да ми отговори така – аз нямам брат, ще му поискам оставката незабавно!“, подчерта Борисов и допълни: „Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем!“

Лидерът на ГЕРБ припомни още: „Преди месец и половина на стадиона на Ботев казах, че той няма да е кмет на Пловдив повече.“

Зам.-кметът Райчев трябва да си замине незабавно, подчерта Борисов.

Той посочи, че действията на ръководството на общината предизвикват само протести. Нарече работата им по строителството на стадион „Христо Ботев“ немарлива и некачествена. Борисов подчерта, че за пловдивските стадиони са отпуснати средства в пъти повече, отколкото за всички други. 

ГЕРБ търпи негативи. За тия стадиони аз съм идвал пет или шест пъти в Пловдив, припомни Бойко Борисов. 

„Единственото, което сме казали от първия ден, е, че това го правим за феновете, за Пловдив, за да се играят финали.“, допълни Борисов. 

С парите, които осигурихме, си създаваме ядове. Заради някакви? И нещо повече – обвиняват партията в корупция!

Припомням, дни наред в Пловдив има напрежение заради строежа на стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Привържениците и на двата футболни клуба протестират срещу наливането на милиони левове в строежа на стадион „Христо Ботев“ и настоавят за равнопоставеност на отделените средства за изграждането на стадиона на Лаута. 

Феновете искат одит на строежите и настояват за пълна прозрачност как се харчат публичните финанси.