Бойко: Трябва да сме тандем с ПП-ДБ

Бойко: Трябва да сме тандем с ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната- Демократична България“ трябва да работят заедно, за да има правителство и стабилност и изрази готовност за лидерска среща още днес. Той направи коментара след среща с парламентарната група на „Възраждане“.

„Вече знам на какво мога да разчитам на „Възраждане“ – ако има закони, които да бъдат добре подкрепени в дадени сфери, знам тяхното мнение, знам мнението на ДПС, на ИТН, на ПП и ДБ и знам мнението на госпожа Нинова. Да, разбира се, че съм обнадежден. Трябва да се изчерпат всички опции между първите две най-големи партии винаги в света това носи най-голямо спокойствие, сигурност и, разбира се, до голяма степен и дължина на съществуването на едно правителство. Факт е, че го направиха на 3 месеца ротационното председателство показва, че всички на заден план има главите си, че трябва да продължи дълго“.

От това, което видях днес, ПП-ДБ могат да си говорят само с ГЕРБ-СДС, изтъкна той.

В 13 часа в Народното събрание започва среща на работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Те ще обсъдят въпроси, свързани с бюджета на страната.