Бащата на Сашко: Благодаря ви! Господ да ви благослови!

Бащата на Сашко: Благодаря ви! Господ да ви благослови!

Бащата на Александър от Перник с първи думи след откриването на сина му. „Няма по-хубаво нещо! Благодаря ви! Благодаря на всички“, каза той пред Bulgaria ON AIR.

Детето беше открито след 9 дни в неизвестност.

Намерен е в района село Червена могила. Членове на клуб по делтапланеризъм са забелязали детето и на мястото са изпратени патрули на полицията, които да установят дали това е Александър. Десетки пъти мястото е било обхождано от полицаи и доброволци.

Разследването на случая ще продължи. Приоритет за нас беше да намерим детето живо и здраво, оттук нататък ще си свършим всичката работа, за да установим какво се е случило с детето, заяви пред бТВ служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Сашко е здрав, жив и в добро състояние. Открит е от доброволци и служители на МВР по време на обхождане на поредния участък“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

12-годишният Александър, който е с аутизъм, бе в неизвестност от миналия петък, 11 ноември. Вчера бащата на момчето обяви 100 000 лв. парична награда за този, който намери сина му.