Баян от „Войната на буквите“ – роди се звезда (СНИМКИ)

Баян от „Войната на буквите“ – роди се звезда (СНИМКИ)

Баян от „Войната на буквите“ се очертава като най-младата звезда у нас. Младият актьор Даниел Върбанов изгря в българския исторически сериал, основан на едноименния роман, написан от Людмила Филипова.

Филмът се излъчва в праймтайма на БНТ от 15 януари, като първият сезон се излъчва всяка неделя от 21:00 ч.

Участват и титани като Захари Бахаров, Теодора Духновикова и Деян Донков, които обаче отдавна са ни пленили със своите  таланти. Вниманието прикова именно 22-годишния Даниел, който се оказа син на политика и някогашен министър на земеделието Венцислав Върбанов и манекенката Камелия Върбанова.

КОЙ Е ДАНИЕЛ ВЪРБАНОВ?

Даниел Върбанов е роден на 10 май 2000 г. в София. Учил е в Националния учебен комплекс по култура, а по-късно се мести в Англия и завършва средното си образование с международна диплома. На 18-годишна възраст е приет в Академията по актьорско майсторство в Оксфорд, а през 2019 г. кандидатства в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Атанас Атанасов.

През 2022 г. печели „Стипендията на Ламбо“, посветена на Стефан Данаилов.

Върбанов играе в представленията „На дъното“ и „Екстази“ в Театър НАТФИЗ, а през 2022 г. играе в представлението на Театъра на Българската армия „Стъпка по стъпка“, където играе Себастиян.

През юли 2022 г. се превъплъщава в ролята на княз Баян в историческия сериал „Войната на буквите“, излъчен по БНТ 1 на 15 януари 2023 г., където си партнира с Климентина Фърцова, която играе Принцеса Мария.

БАША МУ – МИНИСТЪР В КАБИНЕТА НА ИВАН КОСТОВ

През 2011 г. Софийски градски съд призна за невинен бившия министър на земеделието и настоящ депутат Венцислав Върбанов.

Той бе подсъдим по 9 обвинения за длъжностни престъпления в качеството му на министър на земеделието.

Върбанов бе обвинен, че като министър на земеделието в кабинета „Костов“ и председател на фонд „Земеделие“ през 1998-2001 г. е извършил умишлена безстопанственост и е причинил щети на фонда за над 87 млн. лв.

Делото започна през 2007 г. СГС оправда Върбанов по всички обвинения. Отменена бе мярката му подписка.

След като прочете оправдателната присъда, председателят на съдебния състав съдия Петя Крънчева похвали Венцислав Върбанов.

Тя каза, че Върбанов е изключително далновиден политик и че по време на неговото управление се е ръководел само и основно в интерес на държавата. Съдийката подчерта, че съдебният състав е положил усилия да намери доказателства, включително и такива, които не са в негова полза, но не е успял да го направи.

И Върбанов каза, че съжалява, че се е скъсала нишката между него и следващите ръководители на земеделското министерство.

Той заяви, че процесът срещу него е политическа поръчка и въпреки че е чул, че е невинен, от първата инстанция на съда, каза, че не се чувства добре, защото делото срещу него е водено 10 години и е нанесло вреди на неговите близки.

Присъдата може да бъде обжалвана пред по-горна инстанция – Софийски апелативен съд.