„Български възход“ ще се казва партията на Янев

Стефан Янев обяви името на политическата формация, която създава. Партията ще носи името „Български възход“. Това става ясно от официална публикация на бившия министър на отбраната и два пъти служебен министър-председател.

Инициативен комитет ще се събере на 5 май, за да приеме учредителна декларация с основни принципи на политическа партия „Български възход“

В публикацията Янев посочва, че страната ни е в дълбока криза, икономиката не работи пълноценно, социалната система е пред колапс, няма смислено политическо лидерство и България се нуждае от нова перспектива.

Според Янев новият политически проект ще заяви „ясна и категорична позиция за нелеката ситуация, в която се намира страната ни, както във вътрешнополитически план, така и с оглед на сложната геополитическа обстановка“.

„Ние сме против военна помощ за Украйна, защото това би ни направило страна в конфликта. Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет“, заяви Ралица Симеонова, един от учредителите на проекта „Български възход“, както писа ТВМЕДИА вчера.