Американското посолство ме репресира!

Американското посолство ме репресира!
До

Главния прокурор на Р България
С копие до Съвета за електронни медии
Настояване за отзоваване на следователя от Следствен отдел на Софийска градска прокуратура Г. Бумбаров и прокурора от Софийска градска прокуратура Иван Петров
От Волен Николов Сидеров, обект на политическо преследване и репресия като собственик на телевизия Алфа заради изявления и позиции, несъвпадащи с официозното мнение на управляващата евроатлантическа върхушка.
Към ръководството на Прокуратурата и Инспектората:
За пореден път през последните години срещу мен се повдигат обвинения по съчинен и натъкмен повод, заради мнение и коментари, които не допадат на властта. Според Конституцията на Р България Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.
и чл. 39 (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
През 2020 г. ми бяха повдигнати три обвинения за коментари и мнения, изказани от мен по тв Алфа, визиращи ходенето на църква и мерките „ковид”.
Бях и задържан за 24 часа, незаконността на което бе посочена от решение на съда. Като собственик на телевизия Алфа аз приемам всичко това като нарушение на чл. 5 от Закона за телевизия и радио, който гласи:
Чл. 5. (Доп. – ДВ, бр. 79 от 2000 г., доп. – ДВ, бр. 93 от 2005 г., изм. – ДВ, бр. 12 от 2010 г.) (1) Този закон гарантира независимост на доставчиците на медийни услуги и на тяхната дейност от политическа и икономическа намеса.
(2) Не се допуска цензурирането на медийни услуги под каквато и да е форма.
В днешно време имам отново три обвинения и на 24 април е подготвено за предявяване четвърто, след ясно заявени от мен позиции за неутралитет на България относно конфликта в Украйна и против цензурата и спирането на руски информационни източници у нас. Участието ми в Похода за мир, в редица обществени прояви против решения на управляващите евроатланткически партии е също причина за продължаващите репресии срещу мен като дългогодишен публицист и и политик – лидер на партия, която единствена още от 2006 г до днес настоява за закриването на 4 те американски военни бази у нас.
Всичко това, по моя надеждна информация е накарало служители от американското посолство да окажат натиск върху прокурори и разследващи да групират отново няколко съчинени и тенденциозно написани обвинителни акта. Доказателство за това е двойният стандарт , прилаган от прокуратурата. Скалъпените по политически причини към мен обвинения са облечени във формата„ нарушение на обществения ред и хулиганство”.
На 08.04.2022г. лицата Арман Бабикян и Николай Хаджигенов извършиха грубо нарушение на обществения ред с особена дързост и цинизъм и хулиганство, заливайки с червена боя табелата на входа на руското посолство в България. На тях прокуратурата не повдигна обвинение.
Другият такъв случай е с лицето Светлозар Раянов от дата 23.02.2023г., който увреди държавно имущество счупвайки умишлено с чук плочата на паметника на съветската армия в София, действие извършено с особена дързост и цинизъм. На Светлозар Раянов също не бе повдигнато обвинение от прокуратурата, въпреки доказаното нарушение. Всичко това говори за двоен стандарт и тенденциозност от страна на разследването и прокуратурата в зависимост от симпатии към Русия или Украйна.
Фактът, че последната призовка в Следстван отдел на СГП е посочила датата 24 април и часа 9.30 също доказва това. На 23 април е масовият поход за мир, в който аз участвам като активист, а всеки ден от 9 часа аз участвам, водя или режисирам сутрешния блок на тв Алфа и това се знае добре от прокуратурата и следствието. На 24 април от 9 часа бе предвидено да се представи материал за Похода за мир и да коментирам лично в студиото участието си в него. Следователно , целта е да няма предаване и да бъде цензурирана тв Алфа – което е нарушение на Конституцията и Закона за радио и телевизия.
Приемам всичко това като тормоз върху дългогодишен публицист с 3000 статии, над 2000 тв предавания, хиляди срещи с български граждани, основател на партия с 16 годишно присъствие в българския парламент, политик, явил се на балотаж на президентските избори през 2006 г с повече мажоритарни гласове от „първите” днес партии, претендиращи за властта.
Политик със собствено мнение, което днес е мишена на властта поради изострената геополитическа ситуация, в която аз се вписвам според властите в „неправилната страна”.
Настоявам за отзоваването на посочените длъжностни лица заради тенденциозност и за разследване на подробности около поръчковите дела срещу мен, както и за тяхното прекратяване поради несъстоятелност.
Волен Сидеров