Амбър не се отказва, иска нов процес

Амбър не се отказва, иска нов процес

Адвокатите на Амбър Хърд подадоха документи в съда с настояване за нов процес за клевета срещу Джони Деп поради грешки, допуснати в предишния процес. Те твърдят, че един от съдебните заседатели не се е явил на хитовото дело под собственото си име.

Според адвокатите една от призовките е изпратена до мъж, роден през 1970 г. Вместо него обаче в журито под номер 15 е бил човек със същата фамилия и живеещ на същия адрес, но роден през 1945 г. По време на изслушването нарушителят бил на страната на Джони Деп.

Припомняме, че Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга, като в началото на юни съдът във Вирджиния отсъди Хърд да му плати 15 милиона долара. Съдът обаче откри вина и у звездата от “Карибски пирати” и го осъди да плати 2 милиона долара.

“Хърд имаше право на основна защита. Според адвокатите в Кодекса на щата Вирджиния е предписано, че съдебните заседатели по време на процеса трябва да бъдат пряко онези лица, които са били призовани. Надлежният процес е компрометиран. При тези обстоятелства изминалото съдебно следствие следва да се обяви за нищожно и да се назначи ново”, твърдят адвокатите на Хърд.

По-рано през юли те вече бяха подали молба за отмяна на съдебното решение. Според тях страната на актьора не е представила твърди доказателства в съда, че обвиненията на Амбър са навредили на репутацията и кариерата му.