7 убити в църква на „Свидетелите на Йехова“ в Хамбург

7 убити в църква на „Свидетелите на Йехова“ в Хамбург

Осем души са убити, сред които и нападателят, а има и ранени, няколко от които тежко, при стрелба в църква на „Свидетелите на Йехова“ в Хамбург. 

Германският канцлер Олаф Шолц осъди нападението в религиозния център на „Свидетелите на Йехова“ в Хамбург и я определи като „жесток акт на насилие“.

Според говорител на полицията около 21.00 ч. полицията и пожарната са получили няколко спешни повиквания за стрелба в църква на „Свидетелите на Йехова“. В нея вярващите са се събрали към 19 часа. Малко след началото на службата им неизвестни нахлули и открили огън.

Полицията не коментира точния брой на загиналите, но според медиите те са най-малко седем. Други осем души са тежко ранени.

Един от загиналите е открит на друг етаж на сградата, в която е църквата и полицията смята, че това е нападателят. Издирват се и други извършители. 

Все още не е ясно каква може да  е причината за кървавото убийство. Живеещите наблизо съобщиха, че стрелбата е откривана четири пъти, като всеки път са давани по около 20 изстрела.

Полицията предупреди хората в Хамбург за екстремна опасност.