5-ти ден търсят избягал от болница

5-ти ден търсят избягал от болница

Болен от коронавирус вече пети ден е в неизвестност. 78-годишен мъж изчезна от отделението в общинската болница в град Бяла, а роднините му научиха за това едва след два дни. Той е обявен за общодържавно издирване 48 часа след напускането на болницата.

Димитър Димитров живее сам в къща в село Раданово. Тяна и Маринета са племенници на мъжа. Тяхната майка живее в съседното село. На 31 януари вика линейка, защото възрастният мъж се почувствал зле. Настанен е във фургон, който изпълнява ролята на COVID отделение в болницата в Бяла. След настаняването му близките на Димитър търсят информация за състоянието му. Успяват да се свържат свържат с управителя на лечебното заведение. Той им казал, че мъжът е стабилен.

В същия ден Димитър напуска болницата без знанието на роднините му. Според тях той е отключил деменция вследствие на заболяването. По думите на охранителя на болницата заразени и преди са бягали от там.

„Болните се лекуват в корпуса на болницата и във фургоните, които са пред лечебното заведение. Те са отоплени, условията са добри. Приехме пациента без лична карта. Нямахме телефон на близките. Затова първо уведомихме полицията, а на другия ден успяхме да се свържем и с роднините”, обясни шефът на лечебното заведение пред Нова.