300 компютъра на „Български пощи“ са „дали фира“, каза вицепремиерът Калина Костадинова

300 компютъра на „Български пощи“ са „дали фира“, каза вицепремиерът Калина Костадинова
Изплащането на пенсиите става чрез хартиени списъци, което бави процедурата. Снимка: БУЛФОТО

„Всеки ден в „Български пощи“ изскачат нови и нови щети! Преди малко ми бе съобщено, че 300 компютъра са дали фира – не могат да се преинсталират изобщо. Сега трябва спешно да намерим пари за нови компютри, за да се възстанови работата на тези триста работни места“.

Това заяви вицепремиерът Калина Костадинова, която бе запитана кога „Български пощи“ ще заработят нормално и докога пенсионери ще се вият на километрични опашки, за да получат добавките си „заслужен отдих“.

ТВМЕДИА припомня, че след хакерска атака на 16 април цялата база данни на Пощите бе унищожена от вирус. Според експерти над 2 часа отнело на служителите да сигнализират полицията и ГДБОП за проблема.

„И не само компютрите, всичко е старо и овехтяло, всичко е за подмяна“, казва Костадинова. По думите ѝ хората трябва да са спокойни – всички ще получат парите си и няма да остане пенсионер без пенсия.

„Карат ни да чакаме с часове като в средновековието. Всеки пенсионер си дава личната карта и сравняват личните му данни от хартиени списъци, затова чакаме толкова дълго. Първо гледат ЕГН, после постоянен адрес… Много мудно стават нещата“, оплака се пенсионерка от Плевен пред БНТ.

Снимка: БУЛФОТО