200 деца и 5000 възрастни убити в Мариупол

200 деца и 5000 възрастни убити в Мариупол

Кметът на Мариупол съобщи, че от началото на руската инвазия в Украйна са загинали над 5000 цивилни, включително 210 деца. Думите на градоначалника са цитирани от Associated Press.

Кметът Вадим Бойченко потвърди броя на загиналите цивилни граждани от града на Азовско море от началото на руската окупация.
Бойченко отбеляза, че руските сили са бомбардирали болници, включително една, в която са изгорели 50 души.
Над 90% от инфраструктурата на града е разрушена в резултат на руските бомбардировки.
Руските военни са обсадили пристанищния град, като са прекъснали достъпа до храни, вода и енергийни доставки, докато непрекъснато са извършвали артилерийски и въздушни нападения над града.
Общо 4892 души са били евакуирани от Украйна в сряда през хуманитарните коридори, обобщи „Ройтерс“.
В онлайн публикация вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук съобщи, че общо 4982 души са избягали от няколко украински града в сравнение с 3846 души, които са били евакуирани във вторник.

ИСТОРИЯТА НА САША ОТ КИЕВ


Една лична история трогна света. В Киев се издирваше изчезнало дете на 4 годинки. Баба му беше намерена мъртва под развалините край Киев, но от детето нямаше и следа.
След 26 дни издирване 4-годишният Саша Жданович, изчезнал на 10 март при опит за бягство от село край Киев, бе открит мъртъв край украинския град Бровари, съобщи в социалните мрежи съкрушената му майка Анна Яхно.
„Днес намерихме тялото на Сашенка. Благодаря на всички, които вярваха, които помогнаха в издирването и ви благодаря за вашите молитви, вяра и подкрепа. Моят малък ангел Сашенка вече е на небето. Душата му намери покой“, написа 25-годишната жена.