Слави Трифонов намеква на Кирил Петков с „не е време за нови избори“

Слави Трифонов намеква на Кирил Петков с „не е време за нови избори“

Слави Трифонов написа нов пост във фейсбук, в който намеква ,че не е време за нови избори, ако Кирил Петков и коалиция не преосмислят позицията си за Северна Македония и шеф на БНБ.

Искам да ви кажа нещо. Ще го направя както винаги – открито, без увъртане и честно. Независимо на коя партия симпатизирате, независимо за коя партия сте гласували, независимо дали изобщо сте гласували, има нещо, което – като български граждани – трябва да знаете всички.

Както знаете, преди да се създаде това правителство, четирите партии проведохме преговори и подписахме коалиционно споразумение. В него, в частта “Външна политика”, всички се съгласихме, че България запазва досегашната си позиция по отношение на Северна Македония

И още нещо. Днес с изумление разбрах, че Кирил Петков си е позволил да направи изключително нецензурна, груба и невъзпитана квалификация в личен план към господин Любомир Каримански, кандидат за управител на БНБ. От уважение към вас няма да цитирам точните му думи. Искам само да му напомня, че изборът за шеф на БНБ е от компетенцията на Народното събрание, а не на Министерски съвет.

Уважаеми българи и уважаеми партньори от коалицията, която управлява в момента България, времената са такива, че моментът не е подходящ нито за нови избори, нито за нови сътресения. Затова искрено се надявам, че министър-председателят ще ревизира отношението си и към Северна Македония, и към избора за шеф на БНБ. Защото това са въпроси, които касаят не само управляващата коалиция, а всички българи.