Шеф Токев зад решетките: В затвора човек осъзнава смисъла на живота си!

Шеф Токев зад решетките: В затвора човек осъзнава смисъла на живота си!

Снимка: БУЛФОТО

Емоционална изповед от затвора в Казичене направи пред журналиста Мартин Карбовски топшефът Андре Токев.
Епизодът е озаглавен „Сурово“ и е публикуван в платформата youtube.
Откакто не работи в bTV известният журналист и поет Карбовски започна да твори в интернет пространството. Той иска да развива youtube канала си, както и страницата си във фейсбук, която има стотици хиляди последователи.
Единствено пред Карбовски шеф Андре Токев реши да проговори за живота в затвора и как се чувства зад решетките.

„Бях прегрял от работа. Нашият занаят е такъв, че заради работата понякога опитваш различни видове алкохол. Разбира се, на мен алкохол не ми понася и се стигна до инцидента“, разказва топготвачът. Той не пропусна да похвали затворниците, които готвят там.
„Справят се повече от добре! Наскоро опитах боб с наденица и се изненадах колко беше вкусен. Тук разполагаме с ограничени продукти, но въпреки оскъдицата те се справят чудесно“, разясни немският възпитаник.
Майсторът разказа и как минава един негов ден – след ранното събуждане започва да тренира усилено, именно заради което се наблюдава промяна във външния му вид. Токев е направил мускули и се чувства повече от отлично.

„За да стигнеш до рая трябва да минеш през ада. Тук човек осъзнава по друг начин живота. Затворът е вид санаториум – тук е мястото човек да си подреди мислите в главата и да помисли как ще живее занапред“, разсъждава философски Токев. Той уточни, че след инцидента, при който караше пиян, не е близвал алкохол и не смята повече да го прави.

„Пия само вода!“, заяви той.

На шефът му остават още 7 месеца, докато излежи напълно присъдата си. Той вече има един излежан месец в Централния софийски затвор, както и един месец в затвора в Казичене.

Първата част на репортажа може да видите тук.