Уил Смит взе Оскар и заби шамар на Крис Рок

Уил Смит взе Оскар и заби шамар на Крис Рок

Горчив „Оскар“ за Уил Смит предизвика небивал скандал на 94-та церемония по връчването на наградите на кино академията. Той зашлеви зверски шамар на Крис Рок в средата на вечерта, преди да му бъде връчена статуетката за най-добър актьор. Уил Смит удари и напсува Крис Рок заради шега със съпругата му Джейда Пинкет Смит за бръснатата ѝ глава.

„Това влиза в историята на телевизията“, коментира смутен комикът Рок след случката.

Срамният момент стана, когато Крис Рок трябваше да обяви победителя в категорията за най-добър документален филм. Появата на Крис беше свеж полъх на фона на скучното и недодялано водене на трите комедиантки – Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс. И тъкмо ръсеше смешки, когато се загледа в семейство Смит и реши да включи и тях и закачи Джейда с репликата, че очаква с нетърпение „GI Jane 2“. С което явно искаше да каже, че тя може да играе във втората част на „Редник Джейн“, където с гола глава беше и Деми Мур. Смит се втурна към него на сцената. Гърбът му закриваше случващото се, но после стана ясно и от снимки и камери какво точно става. „Уил Смит току що ме удари“, каза в недоумение Рок.

Тв предаването заглуши обмена. Зрителите можеха да прочетат по устните на Смит, който много вбесен каза: „Дръж името на жена ми далеч от ш…… си уста!“. Това беше доста напрегнат момент в предаването за Оскарите.