Турция предупреди за мини в Черно море

Турция предупреди за мини в Черно море

Управлението за навигация, хидрография и океанография към турските военноморски сили издаде навигационно уведомление към корабите за опасност от плаващи мини в Черно море, съобщи в.“Хюриет“.

Уведомлението, издадено от станцията в Самун, бе публикувано след появили се информации, че мини, поставени край Одеса, са били отнесени от буря и плават в Черно море.

„Съобщено бе, че мини са били поставени край пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южний. Преценява се, че въпросните мини, откъсвайки се от въжета си, може да се превърнат в плаващи мини и да създадат опасност за навигацията“, се посочва в съобщението и се подчертава важността от това всички кораби, намиращи се в района, да проявяват „силна бдителност“ във връзка с плаващи мини.

Отправя се призив при забелязване на плаващи мини или подобни на мини предмети да се съобщава незабавно за това на турското радио, на Главния център за координация на спасителни операции, на Командването на военноморските сили и на Командването на бреговата охрана.