Сотир Цацаров пак ще е прокурор

Сотир Цацаров пак ще е прокурор

Снимка: БУЛФОТО

Подалият оставка председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ)  Сотир Цацаров се връща в прокуратурата. По негово искане – единодушно и без дебати, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет го възстанови като прокурор във Върховната касационна прокуратурата след приемане на оставката му от Народното събрание.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет възстанови Сотир Цацаров като прокурор във Върховната касационна прокуратура, считано от датата, на която бъде освободен от Народното събрание като председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

Цацаров е депозирал искането си да се върне в държавното обвинение, което оглавяваше в продължение на седем години, в деня, в който внесе в парламента оставката си като шеф на Антикорупционната комисия.

Тя е с дата 1 март, но е възможно заради отнетия му допуск до класифицирана информация, той да бъде освободен и преди това.

Засега няма официална информация кога искането на Сотир Цацаров да напусне Антикорупционната комисия ще бъде обсъдено от депутатите.