Сакалиев: Всичко започна с болка в бъбрека

Сакалиев: Всичко започна с болка в бъбрека

С болка в единия бъбрек започват притесненията в семейството на футболиста Стойко Сакалиев. Както вече стана ясно, дъщеря му Любомира се бори с рядък и тежък вид рак.

„Замина да учи в Южна Корея и там я заболява единият бъбрек. Лекарите й дават болкоуспокояващо и казват, че е направила спазъм. След седмица обаче пак я заболява и тогава медиците правят 5Д скенер, който показва, че на бъбрека има израстък около 7,5-8 см“, казва в интервю за вестник „България Днес“ Сакалиев. Спортистът допълва, че туморът е растял между половин и един сантиметър на година, което значи, че образуванието е там от когато тя е на 11 години.

„Наложи се спешна операция, отстраниха единия бъбрек, бъбречната жлеза, както и два лимфни възела. Засега няма разсейки, но нищо не се знае и лекарите не се ангажират с никакви прогнози. Проблемът на точно този вид рак сарком е, че е много агресивен и се разпространява много бързо чрез кръвта по цялото тяло. Решихме тя да се лекува в Лондон – болницата е малко по-скъпа от останалите, но Стилиян Петров ме увери, че там работят истински професионалисти и са едни от най-добрите в цяла Европа“, посочи Сакалиев.