Разкол в коалицията! От формацията на Слави скочиха на Петков и Василев

Разкол в коалицията! От формацията на Слави скочиха на Петков и Василев
Любомир Каримански

„Още преди сформирането на управляваща коалиция, ние от „Има такъв народ“, заявихме на Кирил Петков и Асен Василев, че имаме добре подготвен кадър за управлението на БНБ – Любомир Каримански. Тогава Петков още не беше премиер. И двамата с Василев увериха, че няма никакъв проблем, защото нямаха тогава кандидат. Сега изведнъж се оказва, че от „Продължаваме промяната“ рязко настояват за техен кандидат. ПП се опитва да овладее и БНБ, без да имат читав кандидат“.
Това заяви шефът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов в ефира на Нова.
„В момента има огромна концентрация на финансова власт и информация в един единствен човек и това е министърът на финансите. Разгледайте кои ведомства под кой контрол са. Когато се прави коалиционно правителство никога икономическата и разследващата власт не са в една и съща партия. В „Продължаваме промяната”, което е коалиция, са службите, МВР и всички ресурсни и финансови инструменти. Сега тази коалиция се опитва да овладее и БНБ, без да има достатъчно читав кандидат”, подчерта Йорданов.

„В една коалиция трябва да има доверие. Като в едно семейство, като в един брак. Независимо, че мъжът може да изкарва три пъти повече пари, жената не е безгласна буква. Или обратното. Без един член от семейството – семейство не може да има“, допълни Йорданов.
Той е категоричен, че от ИТН няма да оттеглят подкрепата си от Любомир Каримански, защото той е най-добрият възможен кандидат за поста.
„Имаме коалиционно споразумение, което „Продължаваме промяната“ погазват. Питайте директно Асен Василев дали избор за гуверньор на БНБ заплашва коалицията от разпад“, завърши Йорданов.
Снимка: БУЛФОТО