Правят филм за Джако

Правят филм за Джако

Нов биографичен филм за спорния живот и знаковата кариера на Майкъл Джексън се задава на хоризонта. Зад проекта застава продуцентът на „Бохемска рапсодия“ Греъм Кинг и семейството на покойния изпълнител.

За снимките екипът на Кинг е получил разрешение за достъп до имението на починалия Крал на поп музиката, съобщава Variety, цитирани от сайта WebCafe.

Лентата носи заглавието „Майкъл“ и намеренията ѝ са да проследи и множеството обвинения в сексуално посегателство, които преследват Джексън до смъртта му през 2009 г.

„Майкъл“ ще даде по-задълбочена картина за сложния човек, който беше Кралят на попа. Той ще съживи най-емблематичните изпълнения на Джексън и ще даде подробна представа за артистични процес, през който е минавал изпълнителят“, се казва в прессъобщение от разпространителите от филма Lionsgate.

Към това продуцентът Греъм Кинг добавя, че очаквал с нетърпение шанса да работи по биографичен филм за Майкъл Джексън.

„За първи път срещнах семейство Джексън на концерт през 1981 г. Седейки на стадион „Доджърс“ тогава, не съм си представял, че 38 години по-късно ще имам привилегията да бъда част от филм за Майкъл Джексън“, казва продуцентът.

Сценарият ще е дело на трикратно номинирания за „Оскар“ Джон Логан, който последно си сътрудничеше с Кинг за „Авиаторът“ на Мартин Скорсезе.

Екипът, който работи по предстоящата лента, има и благословия от наследниците на Майкъл Джексън.

„Още като дете и член на Jackson 5, Майкъл обичаше магията на киното. Цялото му семейство се чувстваме поласкани, че историята на живота ни ще оживее на голям екран“, казва майката на изпълнителя Катрин Джексън.

Снимка: Courtesy of Sundance Institute