ПП: Протестите на „Възраждане“ са хулиганска проява

ПП: Протестите на „Възраждане“ са хулиганска проява

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов
Снимка: БУЛФОТО

Като „безразсъдна хулиганска проява“ определиха от „Продължаваме промяната“ вчерашния протест, при който имаше опити за щурм на Народното събрание.

„Във вчерашния ден 77 души са загубили живота си в битката с COVID-19. Това е малко по-малко от половината от тази зала. Организирането на хора да пътуват, особено, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства и ваксини в деня с най-много заразени от началото на ковид кризата, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява“, заяви в декларация от парламентарната трибуна от името на групата на „Продължаваме Промяната“ народният представител Николай Ангов.
Ангов посочи, че е поставен на риск животът на протестиращите, защото депутатите, част от тях от „Възраждане“, които са подстрекателствали този протест, първо, са ваксинирани и второ, ако имат нужда от лекарска помощ, те „ще развеят депутатската си карта“ и ще бъдат приети в болница, а това, по думите му, е лукс, който техните избиратели нямат. Ангов благодари на служителите на МВР, които вчера, без да използват допълнителни средства, с мисъл за протестиращите и техния живот, са се погрижили за няма пострадали от страна протестиращите, въпреки ескалацията.

В декларацията се изтъква, че две години се събуждаме всяка сутрин с числа за заболеваевостта и за починалите през изминалото денонощие. В текста се посочва, че „една шепа хора, гледайки цифрите, виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на риск своите избиратели“.

„Уважаеми колеги, не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим и да направим всичко по силите си, за да спасим най-много човешки животи“, апелира Ангов. Призовавам тези, които наричат ваксината „експериментална течност“, да последват примера на част от своите лидери и депутати от „Възраждане“ – да се ваксинират, настоя депутатът.

Снимка: standartnews