Плашат Любомир Каримански с SMS: „Не се занимавай с БНБ“

Плашат Любомир Каримански с SMS: „Не се занимавай с БНБ“

Депутатът от „Има такъв народ“ и един от двамата кандидати за управител на БНБ – Любомир Каримански, е получил SMS от непознат номер със заплашително съдържание.
Това съобщи самият той и разясни подробности. Съобщението е било получено в четвъртък (вчера, бел. авт.) веднага след като представителите на останалите партии в коалицията – „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“ за втори ден поред бойкотираха заседанието на бюджетната комисия, където трябваше да бъдат разгледани договоите за пътните ремонти.

„Ще ви прочета едно към едно съобщението и ще оставя на вас да направите извода поради каква причина може да е то. Съобщението гласи: „Откажи се, или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни!“, цитира дословно Каримански.

Веднага народният представител е подал сигнал в полицията за заплахата. Той обаче е категоричен, че това сплашване няма да го разколебае в битката за началстовото на БНБ.

„Очаквам съответните действия от полицията. И искам да кажа, че такъв тип действия са абсолютно неприемливи. Мисля, че не изглеждам като човек, който лесно може да бъде сплашен. Продължавам да вярвам в това, което правя, продължавам да вярвам в принципите си и продължавам да прилагам един-единствен стандарт, а не да използвам двоен аршин“, посочи Каримански.

 

„Г-н Каримански не е нито подземен бизнесмен, нито се занимава с някакви далавери. А това, което се случи вчера с този SMS, са мутренски неща. По същия начин действаха мутрите през 90-те“, смята на свой ред шефът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

А кой е заинтересован да заплашва Каримански? От ИТН не влязоха в детайли, не назоваха и политически формации, но посочиха – кръгове, които не желаели да стане гуверньор на централната банка.
„Знаете кой стои от другата страна на кантората на БНБ. Спекулирам леко с реторични въпроси“,  Йорданов.

„Дали някоя мутра има интерес, или тези, които имат интерес, ползват мутри? И в двата случая това е отвратително“, добави той.

Снимка: БУЛФОТО