Обвиниха акушерка за смъртта на бебе

Обвиниха акушерка за смъртта на бебе

Обвиниха акушерка от болницата в Търговище за смъртта на новородено дете. След тежка телесна повреда, бебето е починало.

„На 25 февруари тази година е родено детето, три дни по-късно персоналът на болницата вижда, че то не е в добро здравословно състояние. При направен скенер се установява, че има контузия на черепа и мозъчен кръвоизлив. Дежурната през нощта акушерка е била разпитана“, каза пред NOVA говорителят на Окръжна прокуратура в Търговище Васил Василев.

По думите му медицинското лице има своя версия за случилото се – детето само се е ударило, твърдяла акушерката. Обвиняемата е на 35 години. Тя е отстранена от работа, но не е задържана. 

„В неонатологичното отделение, където е било бебето, няма инсталирани камери“, уточни Василев.

ТВМЕДИА припомня за аналогичен случай през 2015 година. Шокиращата новина дойде заедно с видеолип от камерите на болница СофияМед. От видеонаблюдението ясно се вижда, че акушерката от нощната смяна Емилия Ковачева удря 39 пъти със стъклено шише в главата новородената Никол.
Видеото е ужасяващо за гледане дори от лекари, разследващи и криминални експерти.
В следствие на множеството удари в областта на главата детето е с трайни увреждания. В по-късен етап на живота си малката Никол отключва епилепсия, заради което се налага да пие тежки лекарства доживот.