Оперната прима Дарина Такова: „Разкарайте спешно министъра на културата!“

Оперната прима Дарина Такова: „Разкарайте спешно министъра на културата!“

„Не употребявам алкохол и наркотици. Няма да си подам оставката. Видеоклипът беше тест – да привлека вниманието към себе си, за да се заговори за култура. Имам важни послания за обществото“.
Това заяви министърът на културата Атанас Атанасов в своя защита по повод обвиненията, че той се е показал в неадекватно състояние в кабинета си.

ТВМЕДИА припомня, че министър Атанасов пусна видео в социалните мрежи, в което пожелава приятен уикенд на хората.
Според мнозина той е бил под влияние на алкохол и наркотици.

„Съжалявам, ако някои хора са го разтълкували зле. Извинявам се за негативните емоции, които причиних, но целта не беше такава“, поясни Атанасов.

Оперната прима ДАРИНА ТАКОВА във Фейсбук: Разкарайте го спешно! 

Може да бъде изображение с 1 човек и брада

„Продължаваме промяната! Разкарайте Наско спешно, защото аз, която се борих за вас, потъвам в земята от срам, както и всички творци, свързани с културата в тази клета държава, които СМЕ фактор с принос за нея, но вие тези работи не ги разбирате и хич не ви пука! С целия респект и подкрепа за напрежението, в което управлявате…“, написа световно известната маестра Дарина Такова. Тя си публикува и колаж на Атанасов с друг културен министър – Вежди Рашидов от ГЕРБ.
Такова е прославила името на страната ни по цял свят. Пяла е на всички големи сцени в Европа и по света. Нелеп инцидент и лекарска грешка я оставиха без характерния й мощен глас, но въпреки трудностите тя се завърна в България и продължи да отдава живота си на културата и изкуството. Такова не крие и своите политически пристрастия. В началото беше привърженик на „Демократична България“, след което реши да подкрепи Кирил Петков и „Продължаваме промяната“ като надежда за ново начало и регулиране на процесите в страната. Уви, от ПП я разочароваха с избора си на културен министър.

На Атансов скочиха още артистите Камен Донев, Филип Трифонов – Фицата, Ивайло Захариев и други. Те заявиха, че са потресени от поведението му.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше доста по-краен. Той призова директно за тестове за наркотици в Народното събрание.

Борисов показа и завидни актьорски умения, имитрирайки Атанасов.