Меле в Плевенско, 8 арестувани

Меле в Плевенско, 8 арестувани

Задържаха осем души след масов бой в Плевенско, съобщиха от полицията.
На 4 януари часа в полицията в Червен бряг е получен сигнал за сбиване в частен дом в село Радомирци. На място е изпратен автопатрул. Установено е, че е възникнал скандал между две фамилии, който в последствие прераства в масов бой.
Пострадал е 47-годишен мъж от селото. Той е посетил Спешен медицински център-Червен бряг и след извървъшен първоначален преглед е установена разкъсноконтузна рана  на главата, счупена дясна предмишница и травма на гръден кош, без опасност за живота.
Служителите на реда са изяснили, че в къщата на пострадалия са нахлули 53-годишен, 43-годишен, 39-годишен и 34-годишен мъж Те счупили десет прозореца ПВЦ дограма с различни размери.
На местопрестъплението е извършен оглед, при който са иззети два ножа, вила с четири зъба, вила с два зъба, кирка, гилза 9 мм., брадва, кания за голям нож /мачете/ и други вещи,  съотносими към деянието. Впоследствие са извършени претърсване и изземване в жилището на единия от нападателите – 43-годишният мъж.
Оттам обитателка на дома е предала с протокол за доброволно предаване въздушна пушка, газ-сигнален пистолет с три боеприпаси и газ – сигнален пистолет „Валтер“ 9 мм.
Осем от участниците в побоя, са установени и задържани. По случа е образувано досъдебно производство.

Снимка: БУЛФОТО