Мазна риба ни пази от стреене

Мазна риба ни пази от стреене

Стареенето е естествен процес, но може да изглеждате възможно най-добре и да забавите стареенето, смятат експертите.

Американският диетолог Лорън Манакър назова няколко прости начина, с които можете без усилие да отложите процесите на стареене, съобщава платформата Eat This, Not That.

Според експерта за забавяне на стареенето на кожата трябва да се използват хранителни добавки на базата на колагенови пептиди. Те могат да бъдат използвани под формата на прах или таблетки. Същата работа върши и диета с високо съдържание на зеленчуци, плодове, много авокадо и мазна риба като сьомга или риба тон също ще бъде от полза за тялото.

Манакър  твърди, че яденето на морски дарове намалява случаите на Алцхаймер, сърдечни заболявания и рак. Освен това морските дарове допринасят за подобряване на здравето на мозъка и когнитивните функции по време на стареенето.

Диетологът съветва също да откажете и цигарите, ако искате да запазите младежкия си вид по-дълго време.
„Сравнете кожата на непушач с тази на пушач – разликата е огромна“, посочва Манакър.

Тя е категорична, че храните, които съставляват най-голяма заплаха за сърцето са хот-дога и колбасите.

„ Когато вземете поради техния натрий, наситени мазнини и натриев нитрит като консервант, класическият хот-дог е една от най-вредните храни за здравето на сърцето, които можете да ядете „, изяснява тя.

Същото важи и за доста други типове подготвени месни артикули, в това число шунката, наденицата, бекона и говеждото месо. Всички те способстват за развиването на сърдечно-съдови болести даже повече от аленото месо. Според Манакър, отводът от телешки колбаси в интерес на пуешки или пилешки колбаси няма да реши казуса, защото те също имат доста нездравословни съставки.

Снимки: БУЛФОТО