Кристиан Костов бяга от Москва

Кристиан Костов бяга от Москва

Певецът с български и казахстански корени, но с постоянна адресна регистрация в Москва Кристиан Костов, напусна руската столица. Това Момчето чудо съобщи сам, като обясни, че заради сложната ситуация в международната политика иска да се установи по-дълготрайно в България.

„Здравейте всички! Надявам се, че всичко е наред при вас и сте в добро здравие и настроение. В момента много ни трябва вашата помощ. Всички знаем, че положението в света леко казано не е ок. Заради това се преместих от Москва, където изкарахме пандемията със семейството ми, и търся апартамент под наем с брат ми, жена му и най-добрата ми приятелка. Ако имате възможност да ни помогнете с търсенето на апартамент в София ще ви бъда много благодарен!”, обяснява Костов.

Крис с брат си и приятелки

Певецът, който донесе рекордното второ място на България на Евровизия, се надява да може да се настани в квартира час по-скоро. Плановете му включват да остане в този апартамент поне до края на месеца.

Със съчувствие и дори предложения за безплатно пребиваване в собствените им домове бе залят изпълнителят на Beautiful Mess след разпространяването на молбата си. Негови почитатели му предложиха да се установи в Бургас. Обещание да бъде посрещнат с отворени обятия Костов получи чак от Австралия.

Отличникът от родния X Factor вече заяви категорично позицията си в конфликта между Русия и Украйна. Той отправи послание за прекратяване на огъня от улиците на Москва още в първите дни на войната. Костов се включи в митингите с призив за оттеглянето на Путин.

„Всички сме в шок, уплашени сме, не знаем какво да очакваме. Излизаме по улицата, правим митинги. Само първия ден има задържани над 1700 човека. Но има доста повече, за които не знаем. Хората тук са уплашени. Всеки ден се събуждам в ужас и лягам в същото настроение. Надявам се всичко това да мине колкото може по-бързо”, допълва изпълнителят.