Камен Донев: Министърът на културата да се хвърли от отворения прозорец

Камен Донев: Министърът на културата да се хвърли от отворения прозорец

Камен Донев се изказа крайно негативно към видеоселфито от рождения ден на министър Атанасов.

„Бих предложил неговото изпълнение за номинация или направо да му дадат награда за главна мъжка роля от Съюза на артистите за най-кратък моноспектакъл“, каза актьорът и режисьор Камен Донев по bTV по повод видеото на министъра на културата Атанас Атанасов, което публикува в профила си във Фейсбуk.
В него той пет дни по-късно благодари на всички, които са се сетили да честитят рождения му ден.

„Имам няколко идеи: той да прави редовно такива клипчета, даже направо от неговия кабинет да има лайфстрийм, който да бъде платен, и парите, които се събират от гледащите зрители, да бъдат давани за неуспешни спектакли, които не носят никакви приходи. Другият вариант е да предложа да направи същия клип, разбира се, на друга тема, например за имен ден или някакъв друг повод негов, в който пак да е на същото място. Там видях, че има отворен прозорец. Много хубаво ще е накрая да скочи през прозореца, това е хубав финал. Има вариант, в който да бъде възстановена каторгата в България, и той да бъде първият, който я посети“, коментира още Камен Донев.

„Извън рамките на иронията и шегата, той не е виновен, че е такъв. Виновни са тези хора, които са го сложили там. И тези хора не излизат и не казват нищо. Защо се мълчи? Освсен това има едни хора около него, които също виждат. Едва ли това е първата изцепка на това момче. Той сигурно е имал други или ще има, ако не го махнат, а трябва да го махнат веднага, това е ясно. Тези, които го търпят, се правят, че няма проблем. Мълчат и се подмазват и живеят в измислена, „френдли“ обстановкаа, от която никой няма полза. Ние живеем в лъжа“, каза Донев.

На 1 март Камен Донев отмени спектакъла си „Възгледите на един учител за силата на словото“, който трябваше да се играе на счената на театър „Българска армия“. Причината е войната в Украйна.

„Не съм наивен, следя с болка и огорчение ситуацията там. Чувствам, че скоро няма да свърши“, каза той пред bTV.

На въпроса какво би рекламирал Камен Донев, той отговори: „Постижения на духа. Бих рекламирал книгите на Стефан Цанев, Иво Сиромахов, български художници, поети, творци“.

Актьорът призна, че е щастлив човек, защото има семейство и екип, който му е като второ семейство.