Ицо Петрофф: Наркомани са убили Денди за пари

Ицо Петрофф: Наркомани са убили Денди за пари

Снимка: БУЛФОТО

„Денди не заслужаваше тази съдба! Напоследък се беше отчаял от някой неща около него. Стана фриволен, пиеше повече. Видях го миналата година през лятото в градинката на Кристал, седеше с двама мъже, много изпаднали, които приличаха на наркомани. Единият може би беше и клошар. Поздравих го, попитах го какво прави, а той ми отговори : „Пия си биричката и си гледам кефа“. Аз също бих почерпил такива хора, но никога няма да седна да пия с тях“.
Това заяви пред вестник „България Днес“ ексцентричният музикант от близкото минало Ицо Петрофф.
Рокаджията, който стана популярен заради признанието си, че е хомосексуален в онези години, когато това беше абсолютно немислимо, е на мнение, че Денди е убит в опит клошари да намерят пари в дома му.
Ицо Петрофф, който е автор на скандалната книга „Тайните на гей елита в България“ уточни, че най-вероятно няма да отиде на поклонението на Денди, тъй като му бил обиден.
Преди известно време Любмир Милчев, както е истинското име на светския хроникьор, изръсил по Нова телевизия, че Ицо Петрофф прилича на Лили Иванова.
„Тогава се засегнах не само аз, а и самата прима на българската естрада. Тогава Лили ми каза: „Ицо, кой е този Денди? Какви са тези негови фантасмагории?“, припомни Петрофф.


Денди си отиде след жесток побой и един месец в кома…