Излюпиха се първите ловни соколчета за годината! (ВИДЕО)

Излюпиха се първите ловни соколчета за годината! (ВИДЕО)

В инкубаторите на Спасителния център на „Зелени Балкани“ се излюпиха първите две ловни соколчета за 2022 година!
Това се похвалиха пред ТВМЕДИА от най-голямата организация у нас, водеща в областта на опазването на редки видове и местообитания в България.

„Много сме щастливи да споделим тази новина. Малките пиленца са добре и се чувстват отлично“, разказа пред ТВМЕДИА Елена Стоева от „Зелени Балкани“.
По информация на екипа по проект „Завръщане на ловния сокол“ в близките дни се очаква на бял свят да се появят още четири пилета, които вече са пробили черупките на яйцата си. И още над 10, които ще последват примера им малко по-късно.

Новоизлюпените две соколчета се радват на прекрасен апетит, който са проявили още в първия ден от живота си.

„Методиката, която екипът ни ще следва, позволява обгрижване на малките най-много до седмия ден след излюпването, след което малкото трябва да бъде подложено на родители от същия вид, за доотглеждане. Именно така ще на правим и ние. Защото целта ни е тази година да освободим поне 20 ловни соколчета. Те трябва освен да са здрави и силни, също така и достатъчно диви, за да оцелеят в природата. А, това може да стане единствено, ако се отгледат правилно“, уточняват от организацията.

Видео как се хранят малките може да видите ТУК: https://www.facebook.com/WRBCGreenBalkans/videos/292788579675501

Снимка: Зелени Балкани