Заплашваният прокурор е наблюдаващ по делата на Васил Божков

Заплашваният прокурор е наблюдаващ по делата на Васил Божков

Заплашеният с убийство прокурор се казва Ангел Кънев. Предполага се, че бивш служител на МВР е автор на заплахата.

„Има образувано досъдебно производство, в което голяма част от фактите са класифицирана информация. Искам да обърна внимание, че абсолютно всички магистрати, които до септември миналата година са били под охрана и защита от страна на Бюрото за защита, след промяна на закона са преминали веднага под охрана на главна дирекция охрана. Видът на мерките на защита и охрана не е бил променян”, заяви зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев.

„За много от тези магистрати самата физическа охрана е останала същата. Призоваваме да не се политизира конкретния случай, силно се надяваме да не се злоупотребява с него и да не се използва за някакви цели”, добави той.

ТВМЕДИА припомня, че по-рано днес се появи информацията за заплашван с убийство спецпрокурор. В личния си кабинет на ул. „Черковна“ в София, в шкаф с канцеларски материали, той намерил плик, адресиран до него, но без име на подател. В него той открил поставен 1 патрон, калибър 9х19 мм, и няколко хартиени бележки, представляващи изрезки от вестници на отделни думи, сред които „кръв“ и „информиран“, както и името на чужда държава и болнично заведение в столицата. Прокурорът е посещавал тази болница многократно през последните месеци, което предполага, че е следен от хората, изпратили заплахата.

Снимка: БУЛФОТО