Евгения Банева през сълзи: Прави се пореден опит да ни отнемат „Каваци“

Евгения Банева през сълзи: Прави се пореден опит да ни отнемат „Каваци“

Налице е пореден опит за отнемането на собствеността на къмпинг „Каваци“, заяви в кулоарите на съда Евгения Банева, която е управител на „Хелио-тур-С“ АД и присъства на поредно заседание по повод опитите за обявяването на предварителен договор за покупко-продажба на поземлен имот над 30 дка в местността край Созопол за окончателен.

„Бих искала да коментирам и ситуацията с изключителното забавяне на въвода в Каваци на нашите дружества, които още преди години спечелиха всички възможни дела на всички възможни инстанции поради престъпното бездействие на полицията, основно в Созопол. Това неминуемо рефлектира от наша страна в дело срещу държавата по Закона за отговорност на държавата и общините за вреди“, каза още Банева.

Става дума за търговски спор, който се води от години. Адвокатът по делото Мирослав Стойков също коментира казуса минути преди началото на третото заседание.

„В момента се прави опит да ни бъде отнета собствеността върху къмпинг „Каваци“ с втори предварителен договор, който се появява на бял свят, когато загубват делото си на Върховен касационен съд по първия предварителен договор. Разликата между двата договора е 4 дни“, обясни пред Флагман адв. Стойков.

Защо ние водим дело по втория договор до излизане на решение по първия – запитайте „Джи енд Джи 90“ и Зорница Илиева, добави той.

От 2017 г. се води целенасочена атака за придобиване на активите на „Хелио-тур-С“ АД по начини, които са несъвместими с морала, категоричен е адвокат Мирослав Стойков.

Четвъртото заседание по делото за къмпинг „Каваци“ е на 6 юни, дотогава продължава събирането на доказателства по процеса.