Джони Деп: Обожавам сръбската ракия и скара!

Джони Деп: Обожавам сръбската ракия и скара!

„Обичам сръбските кебапчета и вашата ракия. Искам да започна нов живот, тук, в Сърбия. Разбира се, само ако ме искате!“.

Тези слова изрече световноизвестният актьор Джони Деп по време на церемония в Белград, на която му бе връчен златен медал за заслуги в областта на културата на Сърбия. Орденът му бе връчен лично от президента на републиката Александър Вучич.

„Това е наистина необичаен за мен момент и съм адски горд. Уважаеми г-н президент, народе на Сърбия, артисти, продуценти, преди много години бях благословен да срещна един необикновен мъж. Веднага, щом го видях, разбрах, че мястото му не е в Холивуд. Казва се Емир Кустурица. Емир ми стана брат, семейството му стана мое, гледах как децата му растат. Това беше връзка, която създадохме още от първия ден на нашето запознанство. Когато обича – Кустурица наистина обича, когато не обича – той просто не обича“, каза Деп по време на церемонията. Деп получава златен медал за заслуги в областта на културата на Сърбия

ТВМЕДИА припомня, че Джони Деп се снима в култовия за времето си филм на Кустурица „Аризонска мечта“ (1993). След това участва в още няколко филмови проекти в Сърбия, сред които филма „Минамата“, както и озвучаването на сръбския анимационан сериал „Puffins“.