Денди отнесе истината за травмите в гроба

Денди отнесе истината за травмите в гроба

След един месец в кома си отиде една от най-ексцентричните личности на София – писателят и светски хроникьор Любомир Милчев – Денди.
Новината за смъртта му натъжи мнозина, докоснали се до личността му.


„Отиде си неразбран. Мразеха го, защото беше различен. Мислещ, начетен, интелигентен на вселенски нива. Въпреки острия си език, той никога не обиждаше, ненавиждаше скандалите и влизането в спорове. Беше ранима душа. Ако хората в България притежаваха дори 1 процент от неговия капацитет, страната ни щеше да е на съвсем друго деедже“, пишат оскърбени приятели на Милчев.

Истината за травмите на главата той отнесе в гроба, смятат неговите близки. Така и не се разбра каква е причината за бруталните наранявания в областта на черепа. Денди беше намерен в безпомощно състояние в апартамента си в центъра на София. Първата версия на разследващите криминалисти беше, че Милчев е жестоко пребит. Дали заради лични отношения с второ лице, или при опит за обир на жилището му – така и не се разбра. Впоследствие изникна и друга версия – че Денди е прекалиил с алкохола и е падал по стълбите.
Лекуващи го лекари, пожелали анонимност обаче споделиха, че е невзъзможно при падане да се образуват такъв тип травми на главата. Черепът му е бил буквално и преносно помлян. Същото мнение изразиха и негови приятели. Те признават, че ексцентикът е бил любител на чашката, но никога не е стигал до състояния да пада.
Близките му споделят, че най-вероятно е зверски пребит. Полицията обаче така и не стига до извършителя.

„Един ден истината ще излезе наяве, но какво от това! Нашият Денди вече го няма! Лети, лети към небесата. Този жесток свят не беше за теб!“, написа в негова памет приятелят му от Пловдив, астрологът Красимир Куртев.