ДБ: Отстранете руския посланик!

ДБ: Отстранете руския посланик!

„Демократична България“ настоява руският посланик у нас Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата. Това призова „Демократична България“ в декларация на парламентарната група, изчетена от депутатката Антоанета Цонева.

От ДБ искат Народното събрание да приеме декларация, осъждаща зверствата, извършени от Кремълските войски в Буча и други украински градове

В декларацията групата сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и настоява България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят срещу руската агресия в Украйна.

„През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, извършени от руската армия в Буча и други украински градове. Световното обществено мнение е потресено от кадрите на трупове на цивилни граждани по улиците, от разкриването на масови гробове, от сведенията за изнасилвания и изтезания на невинни хора, за масови мародерства от страна на руски военнослужещи. Става все по-ясно, че режимът на Путин извършва военни престъпления, намиращи мащабите на геноцид“, допълни Цонева.

Снимка: БУЛФОТО