„Да скопим лъва на България“ зове Соломон Паси

„Да скопим лъва на България“ зове Соломон Паси

Снимка: БУЛФОТО

Основателят на Атлантическия клуб в България и някогашен външен министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски (2001-2005 г.) Соломон Паси отново нажежи страстите в социалните мрежи, след като публикува мнение в Туитър, което гласи следното: „Време е да скопим лъва на България, за да отразим адекватно позицията ни по Украйна“.
Постът му предизвика вълна от гневни коментари във всички социални мрежи. Изказването на Паси е второто скандално за кратък период от време. Наскоро той се изцепи: „Майната му на православието“, което също засегна много българи.

„Какво има да говорим повече? Цялата философия на евроатлантическите челопоклонници синтезирана в едно изречение. Скопяването на мъжа. Обезомъжаването. Елиминирането на мъжкото в света. На силата, на непримиримостта, на смелостта, на волята, на борбеността, на това да имаш топки. На това да се съпротивляваш. Оджендъряването на хората с цел превръщането им на марионетки. Превръщането на силния пол в пол, който предпочита да си бере маргаритки. Превръщането на лъва в пърхащо и мъркащо котенце.Котенце, което да водят за носа.Да водят за носа, ама най-много да му духат под опашката. На лъва.“, написа във фейсбук политическата анализаторка Христина Коемджиева, по-известна като Персефона Коре.

В личния профил на Паси в Туитър пък го наричат национален предател, който час по-скоро трябва да напусне пределите на страната ни.

„Не е ли време да напуснеш пределите на България? Мога лично да ви осигуря транспорт от ритници в съответна дестинация“, пише му потребителка с никнейм Ани.

„На такива боклуци като теб, трябва веднага да им се отнеме българското гражданство! Лъвът е национален символ, не пипай!“, коментира Пламен Орешков.

„Пали трабанта и си заминавай!“, пише Евгени Динков.