Гечев от БСП: Излизаме от коалицията, ако подкрепим Украйна с оръжие

Гечев от БСП: Излизаме от коалицията, ако подкрепим Украйна с оръжие

Ако парламентът гласува военна помощ за Украйна, лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова няма да подпише за износ на оръжие и ще излезнем от управлението. Тоест – директно ще се отиде на нови избори. Ние няма да участваме в такова неразумно решение.

Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев при евентуално гласуване на Народното събрание за военна подкрепа на Украйна.
В ефира на Нова Гечев разясни, че в момента „има всякакви предизвикателства и кризи, през които трябва да преведем страната, и коалицията трябва да бъде стабилна. Не можем да си позволим да внасяме допълнителен шум“.

Гечев коментира и скандалите около избор за гуверньор на БНБ.
„При създалата се ситуация от неделя, почти съм сигурен, че няма да подкрепим и втория кандидат за поста за шеф на БНБ. Не искаме да взимаме страна и да се противопоставяме на нашите партньори в коалицията. БСП е партия, която внася спокойствие. Нямаме желание да задълбочаваме раздора и да подкрепяме другата  кандидатура. Ние сме по-малкият партньор в коалиция и подходихме справедливо и спокойно и изчакахме да видим какво ще предложат нашите партньори”, посочи  той в отговор на въпрос защо той не се е кандидатират за шеф на националната банка.

Гечев подчерта, че ако не се избере нов управител на финансовата институция, начело ще остане Димитър Радев който е и сега. „А да му бъде предложен още един мандат – всичко е възможно. Може да има и нови предложения”, посочи Гечев.

 

Снимка: БУЛФОТО