Вижте премиера и жена му преди 20 години!

Вижте премиера и жена му преди 20 години!

Канадското издание nationalpost написа материал за семейството на Кирил Петков и Линда Маккензи-Петкова, като пусна снимка от далечната 2001 година.

Фотосът е направен в България при първото посещение на канадката у нас. Те позират заедно с първородната си дъщеря Ванеса, която е още в бебешка количка. Оналайн изнданието напомня, че двамата са заедно още от времето, когато били 20-годишни студенти. Запознават се именно в университета в Канада. До този момент Линда никога не е напускала Северна Америка, а името България не й е говорило нищо.

„Кирил тогава ми обясни, че България се намира на север от Гърция, но дори това не ми помогна да се ориентирам“, казва пред канадските журналисти премиершата Маккензи-Петкова. Тя посочва, че никога не си е представяла да живее в България, а ето днес вече е горд собственик на малка сладкарница в центъра на София.
В началото не липсвали трудности, посочва Линда, която се слави с отлични умения в кухнята. Според нея езикът в началото й се струвал невъзможен за научаване.
„Днес обаче се справям повече от добре“, казва Линда.

Семейство Петкови имат три дъщери, като най-голямата от тях – Ванеса, вече е студентка.