Борисов осъди Манолова за 10 бона

Борисов осъди Манолова за 10 бона

Бившият премиер Бойко Борисов осъди лидера на „Изправи се БГ“ Мая Манолова за обида срещу 10 000 лева.

Борисов е успял да докаже, че на 01 ноември 2019 Манолова го била обидила. Думите й са: „Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света“. Това е заявила тя в предаването „Лице в лице“, както и в публикация във Фейсбук, Манолова.

Според Борисов тези думи били унизителни и обидни за него, възприел ги „изключително тежко, накърнена била личната му чест и достойнство“.

В същото предаване Манолова обвинила Борисов и в престъпление, което съдът отсъдил като клевета.

Престъплението е, че той като премиер бил пуснал т.нар. „братя“ Галеви да напуснат страната докато срещу тях се води съдебно производство. Манолова отрича да е била техен адвокат и твърди, че те са работили за Борисов.

Припомняме, преди това Манолова осъди Борисов за неговите твърдения, но за 10 000 лв. на първа инстанция – Софийския районен съд с възможност за обжалване пред Софийския градски съд. Тогава Манолова предяви иск за 15 000 лв. за клеветнически, обидни и неверни твърдения, изречени от Борисов, но съдът й призна само 10 000 лв.

Снимка: БУЛФОТО