БОЕЦ: Ключов свидетел срещу Гешев е заплашен с брадва, офисът му е разбит

БОЕЦ: Ключов свидетел срещу Гешев е заплашен с брадва, офисът му е разбит

Ключов свидетел срещу Гешев е заплашен с брадва и офисът му е разбит, съобщава Гражданско сдружение „БОЕЦ“ с публикация на сайта си.

Става дума за Георги Цолов Георгиев – ключов свидетел по случая „Жоси“ и собственик на фирмата. Случаят „Жоси“ беше част от искането на правосъдния министър Надежда Йорданова за отстраняването на главния прокурор. Разглеждането му отпадна, след като бяха приети процедурни правила, според които могат да бъдат разглеждани единствено събития, случили се след встъпването на Гешев като главен прокурор.

„Дни преди извънредното заседание на ВСС на 04.04.2022 г. по предложението на министър Йорданова за отстраняването на главния прокурор, бе разбит офисът на Георги Георгиев, бившият собственик на фирма „Жоси”. Усилията на мнозинството във ВСС бяха насочени към изваждането именно на този казус от искането“, казва се в публикацията.

„На 31.03.2022 г. към 20.30 ч. две маскирани лица проникват в сградата, в която се намират офисите и архивите на Георги Цолов Георгиев. Действията им са засечени от охранителните камери. Класическа мафиотска поръчка за сплашване и натиск. Двете лица са с качулки, брадви и ясно ориентирани къде и какво да направят“, пишат от „БОЕЦ“.

„Минути след взлома и проникването в сградата, дъщерята на Георгиев се връща в офиса, за да вземе свои вещи и документи от офис на втория етаж. Мутрите са вече вътре и слизат в мазето. Ако се бяха качили на втория етаж, където няма къде да се скрият, то със сигурност са щели да се сблъскат с жената. Какво би се случило при контакт на двамата въоръжени с брадви мъже и дъщерята на Георгиев, не искаме и да си помисляме.

Бандитите обаче слизат в мазето, което означава, че са знаели и познавали добре сградата. След като остават сами, започва погром, продължил почти два часа. Разбити са врати и шкафове, като можем само да предположим, че са търсили документи. Най-голям интерес е представлявала библиотеката, вероятно са мислили, че вътре се съхранява архивът на Георгиев. В служебните помещения има офис техника, телевизори и т.н., но към момента не е установена някаква липса. Брадвите са оставени демонстративно, едната в мазето, а другата пред вратата на офиса на Георгиев. МВР разследва случая“, казва се още в публикацията на „БОЕЦ“.

Припомняме, че данните по случая „Жоси“ сочат към обосновани съмнения за това, че главният прокурор е участвал в схема, развила се по модела „Осемте джуджета“. В края на миналата година „БОЕЦ“ обясниха как Гешев и прокуратурата влезли в спор между двамата съдружници в „Жоси“, от което последвало източване на дружеството и смачкване на един от съдружниците – Георги Цолов Георгиев.

В края на миналата година Георгиев публично разказа за познанството си с Гешев и с неговия баща – Стоимен Гешев, на когото всъщност били прехвърлени дялове от фирмата „Жоси“.

„След като БОЕЦ дадохме гласност на случая в студиото на Люба Кулезич и внесохме сигнали до Министерството на правосъдието и МВР, към Георги Георгиев от БОЕЦ и неговият съименник, собственик на „ЖОСИ”, бяха отправени брутални заплахи за убийство, за което съобщихме още тогава. Гешев и мафията задействаха целия ченгеджийско-мутренски арсенал, за да покрият и смачкат случая. След внесените сигнали на Георги Георгиев бяха повдигнати обвинения, а Гешев играе ролята на жертва. Успоредно с това ВСС правят всичко възможно този случай да не влезе за разглеждане по същество“, припомнят от „БОЕЦ“.

„Искаме справедливост, а не брадви. Гражданската битка продължава! Пред нас продължава да стои голямата цел – отстраняване на Гешев, отстраняване на ВСС, справедливост, съдебна реформа и свобода!“, завършват те.