Бела Хадид с тежка депресия

Бела Хадид с тежка депресия

Един от най-скъпоплатените, обожавани от публиката, богати и успешни модели в света – Бела Хадид, сподели откровено с последователите си, че страда от сериозни психични проблеми.

Признанието е вдъхновено от интервю с Уилоу Смит, в което тя говори за психичното здраве. Моделът сподели няколко снимки, на които се вижда, че плаче. Тя призна, че отдавна изпитва тъга и безпокойство и има нужда от помощ.

„Това чувство да мислиш, че не си достатъчно добър или да си несигурен в нещата, които правиш е естествено… Всички хора са различни, всеки един човек има нещо толкова специално и уникално в себе си, което да предложи. И хората забравят, че по същество всички се чувстват по един и същи начин: изгубени, объркани, не съвсем сигурни защо са тук. Това е безпокойство, което всеки чувства… и се опитва да го прикрие по някакъв начин… Живеем с нашите недостатъци, с чувство на несигурност, изпитваме радост и щастие, и приемаме всичко това като нещо красиво и естествено. Вече няколко години изпитвам това всеки ден и всяка вечер.“ – сподели Бела.

Красавицата написа, че не винаги това, което виждаме в социалните мрежи е реалност и че й е отнело много време, за да осъзнае проблемите си и да поиска помощ.

„Моля, всички, които се борят с безпокойството, запомнете това. Понякога всичко, което трябва да чуем, е, че не сме сами. Самопомощ при психични заболявания и химически дисбаланси не са опция. Това е като плавно трасе с препятствия със своите възходи и спускания. Но искам да знаете, че винаги има светлина в края на тунела и влакчето винаги спира напълно в някакъв момент. Имах достатъчно сривове и пълни падения, за да осъзная това: Ако работите достатъчно усилено върху себе си, прекарвайки време сам, за да разберете какво ви боли, дразни или прави щастливи, винаги можете да разберете или научите повече за собствената си болка и как да се справяте с това“.

Хиляди фенове и приятели на Бела й благодариха за нейното разкритие и честност, и изразиха огромната си подкрепа към модела, като и пожелаха да се възстанови възможно най-скоро. Сестрата на Белла Хадид – Джиджи написа под поста на сестра си „Обичам те“.

Снимка: Bella Hadid / Instagram