Бебето в контейнера е убито от майка си

Бебето в контейнера е убито от майка си

Криминалисти и съдебни медици разкриха каква е причината за смъртта на бебето, намерено в кофа за смет от случайни минувачи в Димитровград в края на март. Разследващите съобщиха, че бебето се е родило живо и здраво. В началото задържаната майка заяви пред полицаите, че бебето се родило мъртво. Уви, тази версия не издържа и тя ще понесе наказателна отговорност за деянието си.

21-годишната жена е оставена за постоянно в ареста. Тя е привлечена като обвиняема за това, че на 26 срещу 27 март в жилище, като майка, след раждането умишлено умъртвила новородената си рожба от мъжки пол.

На 26 срещу 27 март, тя била в дома си в града. Там се намирали двете ѝ малолетни деца и неин познат. Установено е, че същата вечер тя родила в банята доносено и жизненоспособно дете от мъжки пол.

За новороденото бебе не били положени грижи. То било оставено в банята, завито в хавлия, и около един час след раждането е починало. На 28 март тя поставила детето си в платнена чанта и го изхвърлила в контейнер за смет.

На същия ден бебето било открито от гражданин, който подал сигнал в полицията. Извършени били издирвателни мероприятия и жената е била установена и задържана.

Определението на Районен съд-Димитровград подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Хасково.