Бащата на покойния Денис Теофиков: Трудно, но се връщам към живота

Бащата на покойния Денис Теофиков: Трудно, но се връщам към живота

Бащата на покойния фолкпевец Денис Теофиков се появи за първи път след дълго отсъствие.
Джазменът Атешхан Теофиков (известен още като Атешхан Юсеинов или просто Атеш) беше потънал в скръб след загубата на детето си.

Синът му Денис си отиде едва на 21 години през миналата есен, след като реши да сложи край на живота си. Денис полетя от 7-етажна сграда, след като неведнъж преживе бе споменавал, че го измъчват тежки депресии. По случая още се води разследване каква е причината за самоубийството.

Сигурно не много хора знаят, че бащата на Денис Теофиков е един от най-известните балкански джазмени – той е виртуозен китарист, който подарява на музикалните ценители нова и интересна музикална композиция в колаборация с групата на народа “Фантазия”.

„Зравейте приятели, представям ви една продукция на група “Фантазия”, в която участвам! За мен е чест и удоволствие да работя и творя с тези млади и изключително талантливи момчета, които бяха и близки приятели на Денис. С тяхна подкрепа и най вече на лидера на групата и FGM – Силвестър Матеев (Силвър) се върнах не само към музиката, но и към живота, за което съм им благодарен! Това се вижда и във видеото, в което ме провокираха и да се усмихна“ , пише таткото във фейсбук публикация.

Атешхан е музикант, който не може да бъде побран в определен стил, описват го колеги. Той винаги търси нови територии, а уникалният му подход е едновременно вкоренен в балканските традиции и силно повлиян от най-високите стандарти в световния джаз.

Наричан “Пророкa на балканската китара” или просто “Атеш”, интересният за музиканти и любим на фенове музикант и този път не изневери на своя имидж, като за пореден път изненада приятно своите почитатели.

“На мен музикалната щафета ми предаде Иво Папазов – Ибряма. Старая се да не предавам доверието и да оправдавам избора му“, казва Атеш.